Food

Bananabread

Als je mij op Instagram volgt heb je gelezen dat mijn zondag onder andere in het teken staat van bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken om te ‘diedelen’. In de keuken bezig zijn en iets lekkers bakken heeft op mij echt een therapeutische werking, ik kan hier zo heerlijk van ontspannen. Niet alleen het bezig zijn maar ook de heerlijke geuren die hierbij vrij komen maken dat ik helemaal in mijn element ben.

Het liefst neem ik de tijd en ga ik aan de slag met uitgebreide recepten. Helaas is dit voor mij (zolang ik nog studeer) niet altijd haalbaar. Ook vandaag had ik weinig tijd. Ik koos daarom voor een makkelijk en snel recept, namelijk: bananabread. Ik maakte dit keer 2 varianten. Een kidsproof variant en een variant boordevol lekkere noten, zaden en superfoods. Onwijs lekker en ideaal als gezond tussendoortje. Benieuwd naar het recept? Lees dan vooral verder.

Ingrediënten variant 1 (kidsproof)
4 bananen
4 eieren
120 gram havervlokken

Ingrediënten variant 2 (incl. noten, zaden en superfoods)
4 bananen
4 eieren
120 gram havervlokken
gebroken lijnzaad
chiazaad
pompoenpitten
zonnebloempitten
dadels
cranberry’s
gojibessen

Bereidingswijze
Stap 1: zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet het bakblik in met kokosolie.
Stap 2: voeg de bananen, eieren en havermout bij elkaar en mix deze ingrediënten met de staafmixer tot er een luchtige massa ontstaat. De kidsproof variant is nu compleet.
Stap 3: de variant met noten, zaden en superfoods kun je in principe naar eigen smaak samenstellen. Vandaag heb ik ervoor gekozen om lijnzaad, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, dadels, cranberry’s en gojibessen toe te voegen. Een andere combinatie die ik vaak gebruik is lijnzaad, chiazaad, walnoten, pecannoten, grove stukken banaan en gojibessen. De noten, zaden en superfoods kunnen naar smaak en op eigen gevoel worden toegevoegd.
Stap 4: Mengsel compleet? Stort het mengsel in de ovenschaal en bak circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *