Food

Raspberry coconut granola bars

In het kader van ‘zondag bakdag’ ben ik ook gisteren weer lekker aan de slag geweest in mijn fijne keukentje. Ik heb mij door het warme weer laten inspireren en gekozen voor een gezond recept met een zomerse touch, namelijk: raspberry coconut granola bars. Voor mij is dit het perfecte tussendoortje. Gezond, maar toch lekker zoet. Echt een aanrader dus!

Onderstaand het recept:

Ingrediënten
6 eetlepels kokosolie
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel honing
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
150 gram havervlokken
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel chiazaad
2 eetlepels kokossnippers
Flinke handvol frambozen

Bereidingswijze
Stap 1: zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Leg een bakpapier in de ovenschaal zodat je daar later je mengsel in kunt storten.
Stap 2: Zet een pan op zacht vuur en warm hierin de volgende ingrediënten op totdat ze gesmolten zijn:
– kokosolie
– pindakaas
– honing
– vanille extract
– kaneel
Stap 3: Alles gesmolten? Voeg de overige ingrediënten aan het mengsel toe. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar vermengd.
Stap 4: Stort je mengsel in de ovenschaal en bak circa 15-20 minuten (tot goudbruin) in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.
Stap 5: Laat je baksel een nacht afkoelen in de vriezer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *