Lifestyle

Wasbare luiers

Waarom wasbare luiers:
Eén van de voornaamste redenen dat ik voor wasbare luiers heb gekozen is de hoeveelheid afval die hier in huis geproduceerd wordt aan wegwerpluiers. Als er een manier is waarop ik zelf mijn steentje bij kan dragen aan een beter milieu, dan is het door middel van wasbare luiers. Een tweede reden waarom ik voor wasbare luiers heb gekozen is omdat ik er uiteindelijk geld mee zal besparen. Het aanschaffen van wasbare luiers is een flinke investering, maar dan ben je ook voor de rest van de luierperiode klaar. Het feit dat ik geen wegwerpluiers meer hoef te kopen zal de investering flink recht trekken. Laat staan wanneer er een tweede of misschien zelfs wel derde kindje bij zou komen. Een derde en laatste reden waarom ik voor wasbare luiers heb gekozen is omdat ik overal lees en hoor dat kinderen die wasbare luiers dragen eerder zindelijk zijn, dit lijkt mij erg praktisch. Vooral wanneer je meerdere jonge kinderen hebt lijkt het mij fijn om ze wat sneller zindelijk te hebben.

Dit is wat je per kind aan afval bespaart met wasbare luiers!

Wat heb ik aangeschaft:
2 x TotsBots wasnet €20,16
2 x WeeCare Easy Proefpakket €59,90
2 x WeeCare Easy Shell – Large €41,90               
4 x WeeCare Soft Luier – Large €83,80
4 x Easy Onesize Insert €43,80
2 x TotsBots Peanut Wrap Plop – Size 2 €37,90
2 x TotsBots Bamboozle Stretch Plop – Size 2 €34,90
2 x Weecare Hennep Booster €10,90
1 x Bambino inlegvellen €7,95
Billiesbox wit, geur kamille €24,95               
WeeCare billendoekjes Trigo Dusty Blue €22,95
WeeCare billendoekjes Trigo Woodrose €22,95
Zwitsal Naturals micellair water €6,99
Weecare luierzak €9,95
Toilettas Nobodinoz Bubble-White €15,75

Zeggen de producten in deze lijst je helemaal niets? In mijn stories op instagram vind je foto’s inclusief omschrijving van de producten uit deze blog! Check https://www.instagram.com/blogbymary.nl/    

In totaal heb ik €444,75 uitgegeven aan bovenstaande producten

Mijn eerste indruk:
Het eerste wat mij opvalt is dat de luiers er super mooi uit zien. De luiers zijn daarnaast super zacht, ik denk dat dit ontzettend fijn is voor de kleine babybilletjes. Voordat je de luiers kunt gebruiken dienen ze eerst tweemaal gewassen te worden. Ook na het wassen zijn de luiers nog super zacht. De overbroekjes van WeeCare (dit zijn de Weecare Easy Shell broekjes) kunnen op twee manieren gedragen worden: in combinatie met de Easy Onesize Insert of in combinatie met de WeeCare Soft Luier. De Easy Onesize Insert lijkt mij prettiger in gebruik omdat de luier hierdoor minder dik wordt. Het overbroekje van TotsBots (de TotsBots Peanut Wrap) wordt gedragen in combinatie met de TotsBots Bamboozle Stretch. Ik denk dat deze luier het meeste vocht opvangt en daardoor het meest geschikt is voor de nacht. Ik heb twee extra Hennep Boosters van het merkje WeeCare besteld. Deze boosters creëren een extra absorberende laag in de wasbare luier. Wat ik erg fijn vindt is dat deze boosters van WeeCare ook gebruikt kunnen worden in combinatie met de TotsBots luiers. Op dit moment hebben de WeeCare luiers mijn persoonlijke voorkeur omdat ze er zo mooi uitzien. De printjes zouden voor mij al reden genoeg kunnen zijn om over te stappen op wasbare luiers. Het wasnet van TotsBots past prima om de luieremmer die ik op dit moment nog voor mijn wegwerp luiers gebruik. Dat komt goed uit. Ik heb er twee besteld, zodat ik altijd een wasnet schoon heb voor in de luieremmer. De Billiesbox lijkt mij erg praktisch voor op de babykamer. De Billiesbox zal in de plaats komen van de wegwerp billendoekjes die ik nu op de commode heb staan. De billendoekjes van WeeCare heb ik besteld voor onderweg. Zowel de billendoekjes van WeeCare als de billendoekjes uit de Billiesbox zijn niet zo groot, ik vraag me af of ze prettig in gebruik zijn. Wel zijn de billendoekjes erg mooi en ook weer super zacht. Voor de billendoekjes voor onderweg heb ik een toilettasje van Nobodinoz aangeschaft, zo kan ik ze makkelijk meenemen in mijn luiertas. Van de Zwitsal Naturals lijn heb ik een micellair water gekocht om de billendoekjes mee nat te sprayen. Ik denk dat deze spray erg fijn is voor de babybilletjes omdat er weinig gekke toevoegingen in verwerkt zijn.

Wil je meer weten over het gebruik van wasbare luiers? Na twee weken van intensief gebruik plaats ik een nieuwe update op mijn blog. Heb je eerder vragen, stel ze dan gerust hieronder in de reacties.

2 Reacties

    • Marije Benjert-Jellema

      De luiers bevallen tot nu toe echt super goed! Als je m’n blog in de gaten houdt lees je in de volgende post over wasbare luiers mijn ervaringen over het gebruik ervan, hoe vaak ik extra was, etc. Misschien geeft dat inzicht in of het ook iets voor jullie is! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *